3 tips om jouw waterverbruik te verminderen

Niet alleen willen mensen besparen op hun vaste lasten, ook dragen zij graag bij aan een beter milieu. Een van de manieren om zowel geld te besparen als voor een verbetering van het milieu te zorgen, is het terugdringen van het waterverbruik in huis. Er zijn verschillende manieren om je waterverbruik te verlagen. Laat ieder gezinslid bijvoorbeeld maximaal vijf minuten douchen, gebruik het warme water in bad voor meerdere personen, enzovoorts. In dit artikel geven we drie handige tips om je waterverbruik te verminderen. Dit doen we in samenwerking met een loodgieter. Deze loodgieter heeft een ruime ervaring in het uitvoeren van waterbesparende werkzaamheden.

Tip 1: een nieuwe douchekop gebruiken

Een van de manieren om water te besparen, is het vervangen van de douchekop. Er worden tegenwoordig douchekoppen aangeboden, waarmee het waterverbruik liefst 40 tot 50 procent verminderd kan worden. Let wel, het gebruik van zo’n spaardouchekop heeft logischerwijs weinig zin als je langer zou blijven douchen.

Tip 2: maak gebruik van een mengkraan met een greep

Vaak wordt er in de badkamer voor een mengkraan met twee kranen gekozen. Met de ene kraan stel je de hoeveelheid warm water in, met de andere de hoeveelheid koud water. Verstandiger is het om voor een mengkraan met één greep te kiezen. Op deze manier duurt het doorgaans minder lang alvorens je de juiste temperatuur gevonden hebt.

Tip 3: hergebruik regenwater in de tuin

Het kan slim zijn om regenwater op te vangen in een regenton! Sluit de regenpijp bijvoorbeeld niet aan op de afvoer, maar laat het water naar een regenton lopen. Dit water kun je hergebruiken om de tuin in de zomer van voldoende vocht te voorzien. Het is veel milieuvriendelijker, dan het besproeien van de tuin met schoon drinkwater. Het effect zal echter niet anders zijn, wanneer je voor regenwater kiest.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *