6 tips om zoveel mogelijk geld te besparen als student

Het is voor studenten vaak moeilijk om maandelijks goed rond te komen. zij hebben veel vaste kosten maar verdienen maandelijks niet veel omdat ze naast hun studie niet veel tijd over houden voor werk. ben jij nou een student en vind jij het ook moeilijk om maandelijks rond te komen? dan hebben wij voor jou een paar handige tips die jou kunnen helpen om maandelijks beter rond te komen.

  1. Overzicht

Start met het maken van een overzicht voor jezelf. In dit overzicht schrijf je op hoeveel je maandelijks kwijt bent en daarnaast hoeveel je verdient. Dit betekend niet dat als je kosten hoger zijn dan je verdient dat je meer moet gaan werken, nee! Je moet gewoon meer besparen!

  1. Bijbaantje

De meeste logische tip is natuurlijk het nemen van een bijbaantje. Bijna elke student heeft wel een bijbaantje naast zijn of haar studie. Hartstikke logisch met al die kosten die je moet betalen. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg horeca bijbaantjes in Amsterdam.

  1. Besparen op vaste lasten

Kijk of je kan besparen op vaste lasten. Douche in plaats van 20 minuten maar 5 minuten en doe in plaats van 5 lampen maar 2 lampen aan en alleen op plekken waar je het licht nodig hebt.

  1. Boodschappen

Leg een bepaald moment in de maand vast wanneer je de groot boodschap gaat doen. de rest van tijd kan je gewoon zo af en toe een kleine boodschap doen om dingen te kopen die je op dat moment echt nodig hebt.

  1. Fiets

Pak de fiets in plaats van de scooter als je even naar de supermarkt of vrienden gaat, dit bespaart je benzine en is ook nog eens gezond! 😉

  1. Skip overbodige abonnementen

Heb je een abonnement  op een weekblad of andere dergelijke dingen die je eigenlijk bijna niet gebruikt of niet nodig hebt? zeg die abonnementen dan gewoon lekker op. dit bespaart extra kosten per maand die je weer kan uitgeven aan dingen die je wel echt leuk vind en nodig hebt.

Daarnaast kun je ook een VPN gebruiken om te besparen op bepaalde zaken zoals vliegtickets. Zo kun je voor een lager tarief alsnog genieten van een topvakantie.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *