Afwegingen bij het vergelijken van je nieuwe autoverzekering

Het kiezen van een autoverzekering kan een tijdrovende klus zijn, maar het goed uitzoeken van de mogelijkheden is essentieel en kan je tevens een hoop geld schelen op jaarbasis. Je kan de standaard verzekering vergelijkers gebruiken om een snelle analyse te doen, maar wij adviseren toch altijd zelf onderzoek te doen. De vergelijkers hebben handige tools, maar toch niet altijd even betrouwbaar. Daarom hebben we in dit artikel een aantal tips geschreven, zodat jij de perfecte autoverzekering voor jouw situatie kan selecteren. Alvast een tipje van de sluier; De OHRA autoverzekering kwam er bij mij het beste uit.

Stap 1: Inventariseer je financiele mogelijkheden

Voordat je gaat kijken naar verschillende aanbiedingen is het belangrijk om je financiele mogelijkheden in kaart te brengen. Hou je in de maand genoeg over voor een uitgebreide autoverzekering of kom je net rond en zit een allrisk verzekering en simpelweg niet in. Dat scheelt je vooraf al een hoop uitzoekwerk.

Stap 2: Jouw type auto en de waarde hiervan

Nadat je je financiele mogelijkheden hebt geanalyseerd en voor jezelf op een rijtje hebt, is het belangrijk om na te gaan wat de waarde van je auto is. Heb je een relatief oude tweedehands auto, dan loont het wellicht niet om een allrisk autoverzekering af te sluiten en zou een WA verzekering wellicht volstaan. Mocht je een nieuwe sportauto hebben met een hoge waarde? Dan is het aan te raden voor een allrisk verzekering te gaan, omdat de kosten dan al gauw hoog kunnen oplopen.

Stap 3: Gebruik een vergelijker als eerste stap

Zoals gezegd een autoverzekering vergelijker is prima om een eerste schifting te maken, maar nooit zo betrouwbaar als je eigen onderzoek.

Stap 4: Neem je tijd en ga een aantal verzekeraars langs

Je weet wat je financiele mogelijkheden zijn, je weet de waarde van je auto en de soort verzekering die je nodig hebt, je hebt een eerste schifiting gemaakt aan de hand van een vergelijker en dan is het nu tijd om verschillende verzekeraars af te gaan en jouw voorkeuren aan te geven. Bij de meeste verzekeraars staan op de website handige tools waarmee je eenvoudig je premie kan berekenen. Zo kan je bij OHRA je autoverzekering berekenen met een paar stappen.

Ik hoop dat je wat aan deze blog hebt gehad en je gemakkelijk je nieuwe autoverzekering kan uitzoeken!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *