Alle kosten die ik maak bij een startende onderneming

Als je het idee hebt om een onderneming te starten dan hoef je daar niet zoveel materiaal voor te gebruiken. Je moet wel voordat je start een aantal dingen regelen. In dit artikel lees je welke kosten je tegenkomt en waar je rekening mee moet houden.

KvK kosten

Als jij een onderneming wilt starten moet je je altijd inschrijven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. Je vult eerst de online gegevens in bij de KvK, daarna ga je langs een KvK kantoor bij jou in de buurt. Daar betaal je eenmalig 50,- inschrijfgeld. Wil je graag een papieren uittreksel mee dan kost dat 15,- , deze kan handig zijn omdat sommige groothandels en banken hier om vragen.

Een boekhouder of accountant

Voor een bedrijf is de Btw-aangifte vaak geen probleem om zelf te doen. Alleen voor de inkomstenbelasting is het aan te raden om een boekhouder of accountant voor aan te nemen. Vaak is een boekhouder goedkoper dan een accountant, je kan dit op verschillende sites vergelijken om niet teveel te betalen voor je administratie.

Een zakelijke bankrekening

Voor je zelf is het fijn om een overzicht te hebben tussen je zakelijke administratie en je privéadministratie. Neem daarom een zakelijke bankrekening, dit is ook fijn voor je boekhouder. De kosten van een zakelijke bankrekening liggen rond de 5,- per maand. Een voordeel van een zakelijke bankrekening is dat het een professionelere uitstraling van je bedrijf geeft.

Kosten voor communicatie

Zonder internet en bellen kan je niet tot weinig contact hebben met opdrachtgevers en klanten, het is dus van essentieel belang. Een goede internetbundel met onbeperkt bellen kan je al aanschaffen voor nog geen 50,- per maand.

Kosten voor de website

Voor een mooi visitekaartje en goede reclame heb je een goedlopend en werkende website nodig. Maak je website passend bij je onderneming. Dat hoeft niet altijd heel duur te zijn, je kan een website al huren voor 5 euro per maand maar dan heb je niet heel veel ruimte op de hosting server. Als je van plan bent om veel foto’s of video’s te gaan plaatsen is het handig om een grotere ruimte op de server te huren. In de prijzen zitten ook de domeinkosten verwerkt.

Apparatuur

Om een bedrijf inkomsten te laten generen heb je verschillend soort apparatuur nodig bijvoorbeeld een smartphone of een computer. Maar dat kan ook meetinstrumenten zijn of ander soort gereedschap.

Een kantoorpand

Als je klanten wilt ontvangen of als je personeel in dienst wilt hebben is een kantoorpand een overweging. Het geeft de klanten een professionele uitstraling van een bedrijf. Ook is het voor je personeel fijner om in te werken dan in een thuiskantoortje. Kantoorpanden kun je al volledig verzorgd en ingericht huren waardoor veel lasten al wegvallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *