Autoverzekering vergelijken

Mensen die een autoverzekering afsluiten voor hun auto kijken daarna er meestal niet meer naar. Welke het goedkoopste is of er eentje een leuke aanbieding heeft. De auto wordt met eerder jaar ouder, ook de premies veranderen en als nieuwe klant krijg je heel vaak als je een autoverzekering afsluiten kortingen en dat moet je hebben. Dus een hele goede reden om af en toe autoverzekeringen te vergelijken. Kijk hier voor autoverzekering vergelijken.

Mocht je schade oplopen, is het goed om eerst te kijken of het een grote schade is of een kleine schade. Is het een kleine schade? Dan zou het voordeliger zijn als je dit zelf betaald. Als je schade claimt dan verlies je no-claimkorting. Daardoor stijgt je premie. Want als je af en toe de schade zelf betaald wat dan een kleine schade is, is dat goedkoper dan jarenlang hoge premie. En over de, de betaling kan je ook besparen. Veel mensen kiezen voor maandbetaling, dit is ook normaal. Alleen verzekeraars rekenen kosten als je betaalt in termijnen. En als je kiest voor jaarbetaling is dit niet zo. Dus ook weer een punt om geld op te besparen.

Kijk goed wat voor dekking verschillende verzekeraars hebben. Want heb je een autoverzekering dan is het vaak zo dat de nieuwe verzekeringen een hogere dekking hebben. Goed kijken naar de leeftijd van de auto en waarde en daar op de dekking op afstemmen. Bij een WA-verzekering ben je verzekerd tegen de schade aan andere weggebruikers. Deze verzekering kies je meestal als je auto 8 jaar auto is. Een WA+ dekt de schade van een WA en daarnaast wat een ander veroorzaakt. Zoals ruitschade of storm. Deze kies je als je auto ongeveer 5 jaar oud is. En dan heb je nog een Allriskverzekering. Deze is heel uitgebreid. Het vergoed ook als je zelf schade maakt aan je auto. Deze kies je als je een nieuwe auto hebt tot 5 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *