Besparen op vaste lasten in je restaurant

Het is goed om te kijken naar de mogelijkheden om geld te besparen in je restaurant. Er zijn volop posten waar teveel geld naartoe gaat. De belangrijkste uitgaven in een restaurant zijn natuurlijk het personeel, het inkopen van de goederen, de energierekening en daarnaast ook nog de marketing. Besparen op de marketing, de inkopen en het personeel ligt vaak gevoelig en is ook onverstandig. Een slechtere kwaliteit stukje vlees inkopen bijvoorbeeld leidt tot een slechtere kwaliteit. Het leidt tot minder klanten. Minder marketing zorgt ook voor minder klanten. Wanneer er geen goed personeel is of voldoende personeel wordt het ook een gekkenwerk. Besparen op de energiekosten ligt dan voor de hand. Het kan op een paar manieren. 

 

Minder betalen per kilowatt of kuub gas

 

Een manier om te besparen op de vaste lasten in een restaurant is door minder te gaan betalen. Kijk of er andere energiemaatschappijen zijn welke voor een lagere prijs het gas of stroom kan leveren. Het gaat hier niet om beter gas of slechter stroom: stroom is stroom en gas is gas. Wel is het goed om te kijken hoe het wordt opgewekt. Bij de meeste energiemaatschappijen zal het om groene stroom gaan. Er is zelfs groen gas! 

Minder verbruiken 

Een andere manier om een lagere energierekening te krijgen is door minder te verbruiken. Het kan door het restaurant goed te isoleren, de deuren niet open te laten staan in de winter of door energiezuinige horeca apparatuur en verlichting aan te schaffen. Het helpt om de energiekosten beter onder controle te houden. Het is een perfecte manier om samen met een goedkopere energieleverancier de energie lasten te drukken. Vervolgens is er nog een laatste manier om te besparen. Het gaat hier om het zelf opwekken van energie via zonnepanelen of zonnecollectoren. Het maakt het helemaal af en is het kersje op de taart. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *