Een regelmatige slotenservice is het geld waard voor een veiligere woning

Het kan bijzonder verstandig zijn om regelmatig naar de staat van je woningbeveiliging te laten kijken door een slotenmaker. Hoewel een regelmatige slotenservice aan huis voor een verhoging van de vaste lasten kan zorgen, levert dit je op termijn wellicht een kostenbesparing op. Verouderde sloten kunnen tijdig vervangen worden, opkomende risico’s in je woningbeveiliging kunnen worden afgedekt met een alarmsysteem of losse beveiligingscomponenten, enzovoorts. Er zijn in ieder grote stad slotenmakerbedrijven te vinden, die een dergelijke slotenservice aan particulieren en zakelijke partijen aanbieden. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Controle van sloten op ramen en deuren in huis

Een slotenservice kan een korte controle van de sloten op ramen en deuren in huis uitvoeren. Mogelijk maak je momenteel nog gebruik van verouderde sloten, die niet voldoen aan de laatste beveiligingsrichtlijnen voor woningen. Denk aan een slot zonder anti-kerntrekcilinder, dit hierdoor erg kwetsbaar kan zijn bij een poging tot kerntrekken. Ook maken mensen vaak nog gebruik van cilindersloten met twee contactpunten in de deurpost, terwijl zogenaamde driepuntsloten veel veiliger zijn.

Tip: door voor veiligere sloten in huis te kiezen kom je mogelijk in aanmerking voor het PKVW-keurmerk. Dit levert je een korting op de premie voor je inboedelverzekering op in sommige gevallen.

Beveiligingsanalyse van je woning laten maken

Ook is het raadzaam om af en toe een risicoanalyse van je woning te laten maken. Een slotenmaker kan hierbij alle belangrijke beveiligingsrisico’s in kaart brengen, om deze waar nodig direct af te dekken met beveiligingscomponenten. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een raam in de buurt van een plat dak, zonder goede sloten. Inbrekers kunnen relatief eenvoudig bij je woning naar binnen via zo’n ruit. Het gebruik van magneetcontacten en bewegingssensoren kan de oplossing bieden. Lees verder op de website van zo’n slotenservice, om te zien wat zij voor je kunnen betekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *