Energie vergelijken

Gemakkelijk online energie vergelijken
Energie vergelijken kan je op jaarbasis een aanzienlijke besparing opleveren. Wanneer heb jij voor het laatst bekeken of je momenteel bij de goedkoopste energieleverancier zit? Op onze website bieden wij je een handige vergelijkingstool, waarmee energie vergelijken heel eenvoudig wordt. Vooraf geef je aan wat je huidige verbruik is, waarna de vergelijkingstool bepaalt welke energieleverancier het gunstige aanbod aanbiedt! Besparingen door energieleveranciers met elkaar te vergelijken lopen al snel op tot enkele tientallen euro’s.

Tip: let ook goed op de kortingsacties van verschillende energieleveranciers! Vaak bieden energieleveranciers aantrekkelijke aanbiedingen voor nieuwe klanten. Zo wordt het afnemen van energie nog voordeliger.

Grijze en groene energie vergelijken
Niet alleen kun je bij energie vergelijken letten op de verschillen tussen energieleveranciers, ook kun je kijken naar het type stroom wat aangeboden wordt. Kies je bijvoorbeeld voor traditionele grijze stroom, of ga je voor groen? Zeker nu duurzaamheid een steeds belangrijker thema is geworden binnen onze samenleving, kan het geen kwaad om groene energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Groene energie vergelijken levert vaak een hogere minimumprijs op dan grijze energie vergelijken. Dit komt door het feit dat het opwekken van groene energie momenteel nog relatief veel moeite kost voor energieleveranciers.

Houd er rekening mee dat groene energie niet altijd betekent dat het om zonne- of windenergie gaat. Er zijn ook energieleveranciers die zogenaamde CO2-gecompenseerde energie aanbieden. Dit betekent dat je als consument grijze energie verbruikt, maar dat dit door een energieleverancier gecompenseerd wordt door te investeren in duurzame projecten. Een voorbeeld hiervan is het aanplanten van bossen.

Energie vergelijken: hoeveel stroom verbruik ik?
Mocht je energie vergelijken via onze vergelijkingstool, dan is het belangrijk om ongeveer te weten hoeveel stroom je maandelijks verbruikt. Op basis van deze inschatting kan de vergelijkingstool vervolgens bepalen welke energieleverancier de voordeligste energie aanbiedt. Wanneer je geen idee hebt hoeveel energie je momenteel verbruikt, dan kun je op internet handige tabellen vinden. In deze tabellen vind je schattingen van de hoeveelheid energie die je als gezin, als alleenstaande of als stel verbruikt. Dit is onder meer afhankelijk van het formaat van je woning.

Energie vergelijken om geld te kunnen besparen gaat echter verder dan enkel kijken naar de goedkoopste energieleverancier. Je kunt bijvoorbeeld ook energie besparen door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak van je woning. Energie besparen met zonnepanelen maakt het mogelijk om zelf groene stroom op te wekken. Dit wordt interessant als je de zonnepanelen koppelt aan een thuisbatterij. Op deze thuisbatterijen kun je een deel van de groene energie opslaan, om dit later in het jaar te gebruiken.

Energie besparen met een betere isolatie
Een derde mogelijkheid om goedkoper uit te zijn is het verbeteren van de isolatie in huis. Des te beter je isolatie immers is, des te minder warmte zal er uit je woning ontsnappen. Niet alleen is het verbeteren van je isolatie interessant om energie te besparen, ook verhoogt dit je woningwaarde. Zo kun je een woning op termijn tegen een hogere prijs verkopen! Het maakt energie vergelijken en energie besparen zeer interessant.