Hoe hou je geld over voor de aankoop van een auto

Met het nieuwe jaar in zicht is het tevens weer tijd voor nieuwe voornemens. Veel mensen stellen doelen die zij dit jaar willen behalen. Gezonder leven, meer tijd met familie doorbrengen, of misschien wel het sparen voor een grote aankoop. Jaarlijks worden er in Nederland ontzettend veel nieuwe en tweedehands auto’s gekocht. Wanneer nieuwkoop te duur is en je toch een mooie auto wil kiezen mensen bijvoorbeeld om te kijken naar Mercedes Benz occasions. Toch zullen veel mensen geld moeten besparen op de vaste lasten om in aanmerking te komen voor de aankoop van een auto. Hoe je dit kan doen lees je hier.

Duurzamer thuis

Jaarlijks kunnen veel huishoudens geld besparen door hun huis te verduurzamen. Dit betekent onder meer het plaatsen van isolatiemateriaal waardoor je minder warmte kwijtraakt in de winter. Ook oude apparatuur zoals wasmachines en ijskasten zorgen voor een enorme kostenpost op de energierekening. Het is dan beter om te investeren in nieuw apparatuur, de kosten die je bespaard zorgen ervoor dat je snel de investering hebt terugverdiend. Bovendien is een duurzame woning natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu. Als je echt goed wil doen kan je natuurlijk overwegen om zonnepanelen op het dak te plaatsen om zo je eigen energie op te wekken. 

Breng je financiën in kaart

Een grote valkuil is dat mensen geen inzicht hebben in de vaste kosten die zij maandelijks hebben. De enige goede oplossing hiervoor is dan ook om dit administratief bij te houden. Dit doe je door op een rijtje te zetten waar je maandelijks allemaal voor betaald. Als je dit eenmaal op papier hebt kun je nagaan waar je geld op kunt besparen. Veel doorlopende abonnementen, zoals die voor je energierekening of je telefoonkosten verlengen de abonnementen jaarlijks zonder dat je dit doorhebt. Door over te stappen of te onderhandelen kan je vaak veel geld besparen zodat jij toch in de toekomst een mooie auto kunt kopen. 

Vakantie

Door het coronavirus zijn mensen dit jaar massaal in eigen land op vakantie gebleven. En dit is vaak goed bevallen. Een vakantie is vaak op jaarbasis een van de grootste kostenposten van mensen. Vooral vliegtickets, maar ook dure hotels en luxe etentjes zijn tijdens vakanties een grote aanslag op de portemonnee. Ondanks dat vakanties misschien niet onder de vaste lasten vallen, is dit zeker een punt waar je op kan besparen. Een autovakantie is over het algemeen een goedkoper alternatief van vliegvakanties. Nog een extra reden dus om te sparen voor een nieuwe auto of goedkoper door te kijken bij Ford occasions

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *