Hoe kan je gemakkelijk maandelijks besparen op verzekeringen?

Tegenwoordig laten we voor bijna alles wel een verzekering afsluiten, handig want zo lopen we minder de kans om in de schulden te komen te staan. we laten ons verzekeren voor onzekere voorgevallen vaak ongevallen zoals, brand, ziekte en ongelukken. Een verzekering is een afspraak tussen een verzekeraar en een verzekering, waarbij de verzekeraar de verzekerde schadeloos kan spreken in bepaalde afgesproken situaties tussen de verzekerde en de verzekeraar tegen betaling van premies. Wanneer je dan schade oploopt, wordt de schade door jouw verzekeringsmaatschappij betaalt.

‘’voor alles verzekerd’’

Nu we tegenwoordig voor bijna alles een verzekering laten afsluiten betalen we ook maandelijks flink wat vaste kosten. Toch moet je die vaste kosten maandelijks blijven afbetalen en anders kan het mogelijk zijn dat je in de schulden komt te staan en dit kan behoorlijk hoog oplopen. Mocht je niet genoeg verdienen om je maandelijkse kosten kunnen te betalen of wil je nog een centje overhouden voor leuke dingen, dan kun je gaan besparen op deze vaste kosten.

Hoe kan je het beste besparen?

Je kan op de meeste verzekering maandelijks gemakkelijk tientallen euro’s besparen, sommige verzekeringen zijn namelijk voor de ene persoon meer nodig dan de andere. Denk aan een tandartsverzekeringen, heb je een gezond gebit en weet je zeker dat je niet zelf schade zal oplopen? Dan kan je in principe gewoon je tandartsverzekering stop zetten. Maar je kan op nog veel meer manieren geld besparen:

  • Je eigen risico omhoog gooien; zoals ik al bij het tandarts voorbeeld zei, wanneer je geen of bijna geen gebruik maakt van een verzekering kan je beter je eigen risico omhoog gooien.
  • Jaarlijkse premie: betaal je premie jaarlijks uit in plaats van maandelijks. Per jaar is namelijk stukken voordeliger.
  • Geen collectieve verzekering: met een collectieve wordt vaak gesproken over het krijgen van kortingen en vergoedingen maar hierbij ben je vaak wel over verzekerd en krijg je behandelingen die je niet nodig hebt.
  • Vergelijken; het is belangrijk om elk jaar goed te blijven vergelijken tussen verschillende verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen. Het kan namelijk zomaar zijn dat je voor het zelfde pakket bij de ene maatschappij meer betaald dan bij de andere.

Bron: Vergelijkingssite Geld.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *