Sparen

Geld sparen: bij welke bank zet ik mijn geld?
Het blijkt lang niet altijd eenvoudig te zijn om een geschikte bank te vinden, als je geld wilt sparen. Veel banken bieden een zeer lage spaarrente aan, waardoor sparen steeds minder aantrekkelijk geworden is. Waar het vroeger slim kon zijn om je geld voor een vijf of tien jaar vast te zetten, is dat tegenwoordig steeds minder vaak het geval. Mocht je toch geld willen sparen, dan kun je op onze website een handige vergelijkingstool vinden voor het vergelijken van verschillende banken.

Tip: kijk ook naar de alternatieven van sparen, zoals investeren in aandelen, obligaties en bijvoorbeeld crowdfunding. Hier kun je hogere rendementen mee behalen, maar loop je ook iets meer risico.

Voordelen van geld sparen bij een bank
Het voornaamste voordeel van het sparen van geld bij een bank is het feit dat je geld doorgaans veilig staat. De kans dat een bank failliet in Nederland gaat is erg klein. Dit geldt in het bijzonder wanneer je voor de bekendere Nederlandse banken kiest, zoals ING, Rabobank, enzovoorts. Naast de veiligheid die een bank biedt, bieden banken ook een bepaalde rente aan voor het bedrag wat je bij ze stalt.