Investeer jij je rijk in een cryptomunt?

Je hoort het wel vaker… Mensen die stinkend rijk zijn geworden met Bitcoins kopen en verkopen. Het overkwam de Amerikaanse Mark Frauenfelder. De 7.4 Bitcoins die hij in 2016 kocht voor $3,000 stegen al snel in waarde. Mark was dolgelukkig toen hij er een jaar later achter kwam dat de waarde van zijn Coins inmiddels gestegen was tot $32,390. Eén klein probleem: hij was zijn pincode vergeten van zijn digitale portemonnee.

Wachtwoord weggegooid

Als je cryptomunten koopt kun je die in een speciale online ‘portemonnee’ bewaren. Daar zijn ze goed beveiligd met behulp van een pincode en 24 verschillende wachtwoorden. Mark schreef deze woorden op een stuk papier en verstopte ze onder zijn dochters kussen toen hij op vakantie ging. Bij thuiskomst kwam hij erachter dat de schoonmaakster het papiertje had weggegooid. Daar ging zijn geld!

Oeps… Pincode vergeten!

Nadat de schoonmaakster het papier met wachtwoorden had weggegooid, dacht Mark dat hij de portemonnee makkelijk binnen zou kunnen komen met zijn pincode. Toen hij dit probeerde kwam hij er echter achter dat hij deze code vergeten was. Omdat Bitcoin niet, zoals een normale bank, gereguleerd wordt door een instantie, kon hij nergens zijn pincode opvragen.

Toen hij de code bijna twee maanden later nog niet wist, besloot hij naar een hypnotiseur te gaan. Na vier uur kwam hij op een vijfcijferig nummer uit, maar ook deze bleek niet te kloppen. Uiteindelijk kwam hij in contact met een hacker in Engeland. De hacker hielp Mark zijn digitale portemonnee te ontgrendelen en zo kreeg hij uiteindelijk toch nog zijn geld terug.

Veiligheid van je cryptomunt

Cryptomunten zijn een geweldige manier om geld te verdienen zonder veel werk te hoeven verrichten, want de waarde van cryptogeld blijft sterk stijgen. Denk je er zelf aan om te investeren in Bitcoins of andere cryptomunten? Bewaar je munten dan op een veilige plek, zoals in een digitale portemonnee, maar denk er ook zeker aan om je wachtwoord op een goede plek te bewaren.  

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *