Je cv-ketel regelmatig onderhouden om reparatiekosten te vermijden

De cv-ketel is een bijzonder belangrijk onderdeel van je woning. Vanuit de cv-ketel wordt er warm water naar de verschillende kranen in huis gevoerd, worden de radiatoren verwarmd om ruimtes op te kunnen warmen in de herfst en winter, enzovoorts. Het maakt dat het essentieel is, dat de cv-ketel naar behoren blijft werken. Vaak blijkt dit echter lastiger te zijn, dan men op voorhand verwacht! Ook vergeten veel woningbezitters dat zij hun cv-ketel moeten laten onderhouden door een loodgieter. In dit artikel vertellen we je meer over de noodzaak van onderhoud aan de cv-ketel om reparatiekosten te voorkomen.

Onderdelen van de cv-ketel kunnen versleten raken

Voornaamste reden om voor voldoende onderhoud aan de cv-ketel te zorgen, is het feit dat de cv-ketel uit tal van kleine onderdelen bestaat. Zonder dat je dit in de gaten hebt, zullen deze onderdelen steeds verder versleten raken. Door de onderdelen eens in de zoveel jaar te vervangen, kan een cv-ketelstoring voorkomen worden. Bij een cv-ketelstoring moet je een loodgieter laten komen om de storing te verhelpen, waarbij je hoge reparatiekosten betaalt. Ook kan een loodgieter de cv-ketel bij het onderhouden hiervan reinigen, om stofhopen tussen onderdelen te verwijderen.

Hoger rendement met regelmatig onderhoud aan de cv-ketel

Ook levert regelmatig onderhoud aan de cv-ketel een besparing op je vaste lasten op. Wist je dat slecht onderhoud aan de cv-ketel voor een verlaging van het rendement hiervan kan zorgen? Dit is voornamelijk het gevolg van lucht wat in de waterleidingen richting de radiatoren in huis kan komen. Deze lucht zorgt ervoor, dat er minder warm water vervoerd kan worden. Zo neemt het rendement van de cv-ketel af! Door de cv-ketel regelmatig te laten bijvullen en te laten ontluchten, kan een verlaging van het rendement voorkomen worden. Klik hier om meer te lezen over het onderhoud wat een loodgieter aan een cv-ketel uit kan voeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *