Ledverlichting als goedkope buitenverlichting optie

Niet alleen wil je dat het binnen je woning gezellig is, ook moet het terras of balkon op een leuke manier verlicht worden. Je wilt in de zomer immers tot laat buiten kunnen zitten, onder het genot van een hapje en een drankje. Steeds meer huishoudens kiezen voor het gebruik van ledverlichting in de tuin, omdat ledverlichting duurzamer is dan veel andere vormen van verlichting. Daarbij is de ledverlichting relatief eenvoudig aan te sluiten, als je geen ervaring hebt met het aansluiten van buitenverlichting. Veel van de ledverlichting werkt op basis van een stekker, die je eenvoudig in een stopcontact buiten de deur aan kunt sluiten. Heb je geen stopcontacten buiten? Professioneel verlichting laten aansluiten kun je in dat geval laten doen door een elektricien in de buurt!

 

Verschillende soorten ledverlichting voor buiten

Ledverlichting wordt in verschillende soorten aangeboden tegenwoordig. Zo kun je kiezen voor strips met ledverlichting, die vaak eenvoudig op een terras of balkon bevestigd kunnen worden met dubbelzijdig plakband. Zorg er in dit geval wel voor dat je kiest voor sterk dubbelzijdig plakbank, om te voorkomen dat de strips tijdens de regen los komen te zitten. Een alternatief voor deze strips zijn draden met ledverlichting, die je bijvoorbeeld om de reling van een balkon kan wikkelen. Het voordeel aan deze soorten ledverlichting is dat het heel eenvoudig is om de ledverlichting te installeren. De hulp van een elektricien is in dit geval niet noodzakelijk.

 

Ledverlichting in huis gebruiken

Naast het gebruik van ledverlichting buiten de deur kun je de ledverlichting natuurlijk ook in huis gebruiken. Plak de strips met ledverlichting bijvoorbeeld achter een kast of bankstel, wat voor een kleurrijk effect zorgt. De verlichting wordt namelijk op de muur weerkaatst, waarmee het kale karakter van een muur gebroken wordt.

 

Tip: wil je inspiratie op doen voor het gebruik van ledverlichting in je tuin of huis? Kijk eens naar de persoonlijke blogs van interieurstylisten! Zij gebruiken steeds vaker ledverlichting in de door hen ingerichte kamers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *