Manieren om jouw energieverbruik in de hand te houden

Er zijn steeds meer mensen welke klagen over de hoge energierekeningen die men krijgt. De energiemaatschappijen krijgen er flink van langs. Wanneer je echter naar de verschillende tarieven kijkt dan is het verschil nog niet eens zo groot. Ligt het dus wel aan de energiemaatschappij? Het overstappen is vooral aantrekkelijk door de welkomstbonussen die ze uitdelen. Het is duidelijk een markt waar men vecht voor iedere nieuwe klant. Om naast de bonus echter een goede besparing te krijgen is het goed om naar het energieverbruik te krijgen. Hoe krijg je dat beter in de hand? 

 

Zelf energie opwekken 

 

Een goede manier om de energierekening te verlagen is door te investeren in zonnepanelen of een goede houtkachel. Met de houtkachel krijg je een heerlijke droge warmte in huis en betaal je een stuk minder aan de energiemaatschappij. Wel moet je zorgen voor voldoende hout bij de deur. Anders zit je nog in de koude. Beter is om te kiezen voor zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen zijn een redelijke investering. Vooral doordat ze de laatste jaren steeds efficiënter zijn geworden is het een goede investering. 

 

De energie beter beheersen 

 

Door slimme toepassingen in huis te halen is het mogelijk om energie te besparen. Een slimme thermostaat bijvoorbeeld om alleen als je in huis bent de kachel aan te zetten. Ook kun je kiezen voor energiezuinige draaiknoppen op de radiator van Tado. Ze helpen om de temperatuur beter te beheersen in de slaapkamers en woonkamer. Zo verbruik je automatisch minder energie als de juiste temperatuur bereikt is. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren. Het kiezen voor energiezuinige machines in huis (vaatwasser, koelkast, vriezer of tv) helpt ook om minder energie te verbruiken. Er zijn volop manieren om een lagere energierekening te krijgen. Doe het gewoon! Stroom en gas worden alleen nog maar duurder. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *