zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaar je slim op vast lasten

Steeds meer Nederlanders maken de bewuste keuze om over te stappen op zonnepanelen, gezien de vele voordelen die dit oplevert. Zo kun je bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan een duurzame wereld, waarin er minder sprake is van CO2 uitstoot. Daarnaast zullen jouw vaste lasten afnemen als je kiest voor het investeren in zonnepanelen. Natuurlijk moet je hier in eerste instantie een groot bedrag voor inleggen, wat moeilijk betaalbaar kan zijn voor vele huishoudens in Nederland. Gelukkig kun je hiervoor hulp krijgen van de overheid, die subsidies geeft aan huishoudens. Verdiep je vooral in welke zonnepanelen subsidies er zijn. Vervolgens zullen jouw vaste lasten afnemen, aangezien de energierekening omlaag zal gaan. 

Investeren in de woning

Door te kiezen voor zonnepanelen investeer jij in je woning. Het is geen weggegooid geld, aangezien de marktwaarde van jouw woning zal stijgen zodra jij zonnepanelen op het dak plaatst. Meestal moet je hier een bedrag van rond de 5000 euro voor neerleggen, waarbij geldt dat je dit bedrag binnen een periode van zeven jaar zal terugverdienen. Vervolgens begin je met het maken van winst, die al snel hoog op kan lopen. Hoeveel winst je maakt hangt af van de kwaliteit en het vermogen van de zonnepanelen. Hier kun je meer over weten door om advies te vragen bij de experts van Zonduurzaam

Berekenen van het rendement

Bij de zonnepanelen geldt dat je van tevoren het rendement kunt berekenen, oftewel de winst die je gaat maken. De winst zal je ontvangen in de vorm van lagere kosten voor de energierekening en geld dan je van het energienet krijgt indien je opgewekte energie teruglevert. Hoe hoog het rendement is hangt af van een aantal factoren. Ten eerste het aantal zonnepanelen dat je hebt aangeschaft, hoe meer zonnepanelen hoe hoger het rendement. Ten tweede speelt de soort zonnepaneel een rol, denk hierbij aan het vermogen. 

Ligging van de zonnepanelen

De locatie van de zonnepanelen speelt ook een rol, zorg ervoor dat deze op het dak richting het zuiden liggen. Hierdoor zal namelijk de meeste zon worden opgevangen. Verder horen de zonnepanelen natuurlijk niet onder de schaduw te liggen, bijvoorbeeld door een boom die boven de zonnepanelen heen hangt. Kies bij het plaatsen van de zonnepanelen dus voor een tactische plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *