Sim only vergelijken

Sim only vergelijken: waar moet ik op letten?
Om gebruik te kunnen maken van je mobiele telefoon heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Voorheen kozen veel mensen voor een prepaid simkaart, waarmee zij zelf konden bepalen hoeveel belminuten en sms’jes zij iedere maand verbruikten. Tegenwoordig is een prepaid simkaart steeds minder gebruikelijk en kiest men sneller voor een abonnement. Telefoonabonnementen worden aangeboden als abonnement met toestel en als sim only abonnement. Het idee achter een sim only abonnement spreekt voor zich: je sluit een abonnement af zonder hier een toestel bij te krijgen. Sim only vergelijken helpt je bij het vinden van het meest geschikte sim only abonnement.

Op onze website maken wij sim only vergelijken heel eenvoudig voor je. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool zie je binnen een korte tijd welke provider het gunstigste sim only abonnement aanbiedt. Kies je voor een sim only abonnement met een groot aantal belminuten, of kies je juist voor een abonnement met veel mobiele data? Sim only vergelijken gebeurt in verschillende stappen.

Een inschatting van je maandelijkse verbruik maken
Om te beginnen is het verstandig om vooraf een inschatting te maken van het aantal belminuten, sms’jes en mobiele data wat je maandelijks wilt gaan verbruiken. Sim only vergelijken heeft namelijk alleen zin als je weet wat je maandelijks nodig hebt! Het is raadzaam om kritisch naar je eigen verbruik te kijken. Het kan namelijk heel aantrekkelijk lijken om voor een sim only abonnement met veel belminuten, sms’jes en mobiele data te kiezen, maar dat is lang niet altijd het geval.

Het is vaak wel mogelijk om je sim only abonnement tijdens de looptijd van het abonnement te verhogen, maar je kunt deze niet verlagen. Mocht je bij het afsluiten van je abonnement voor een te grote bundel gekozen hebben, dan betaal je maandelijks structureel te veel voor je verbruik. Dit is zonde! Sim only vergelijken maakt de kans steeds kleiner dat dit je overkomt.

Sim only vergelijken via een vergelijkingstool
Op onze website bieden we een handige tool, waarmee sim only vergelijken heel eenvoudig wordt. Vooraf geef je aan hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je verwacht te verbruiken, waarna de vergelijkingstool de rest voor je doet. Het kan verstandig zijn om bij het afsluiten van een nieuwe sim only abonnement voor iets meer mobiele data dan belminuten te kiezen. Er zijn immers steeds meer apps voor smartphones, waarmee het mogelijk is om met elkaar te bellen. Denk bijvoorbeeld aan Whatsapp, Facebook Messenger, Skype, enzovoorts. Het bellen verloopt via je internetbundel bij deze apps, waardoor je steeds minder belminuten nodig zal hebben.

Mocht je huidige mobiele telefoon bijna aan vervanging toe zijn, dan kan gewone telefoonabonnementen vergelijken een slimmere keuze voor je zijn. Bij deze abonnementen krijg je vaak een toestel, die je maandelijks aflost.