Tips om je huis te beschermen tegen inbrekers

Bespaar op je maandelijkse vaste lasten, door je huis beter te beschermen tegen inbrekers. Het klinkt vaak makkelijker, dan dat dit in de praktijk blijkt te zijn! Iets wat onder meer te verklaren valt door het feit, dat inbrekers steeds meer geweld gebruiken. Zelfs een slot met een SKG-beoordeling van drie sterren garandeert je niet dat een inbreker buiten je woning zal blijven. Uiteraard is de kans bij dit type slot aanzienlijk kleiner, dan wanneer je voor een slot met een SKG-beoordeling van één ster kiest. In dit artikel geven we je tips om je beveiliging te verbeteren en daarmee mogelijk in aanmerking te komen voor een lagere premie bij de verzekeraar. 

 

#1: installeer nieuwe cilinder sloten op deuren 

Reeds las je al, dat cilindersloten met een SKG-rating van drie sterren een verstandige keuze is. Het maakt dat inbrekers professioneel gereedschap nodig hebben om het slot open te breken. Daarbij zijn ze langer bezig, dan wanneer je voor een slot met twee sterren kiest. Dit vergroot de kans dat zij worden opgemerkt. 

 

#2: installeer een alarmsysteem in huis 

Ook andere vormen van inbraakbeveiliging installeren is aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan een alarmsysteem. Tegenwoordig kun je een alarmsysteem volledig naar eigen inzicht samenstellen. Kies je voor een systeem uit de winkel, dan ben je er niet van verzekerd dat deze alle risico’s binnen je woning afdekt. Een slotenmaker kan met een risicoanalyse achterhalen welke risico’s je binnen jouw woning loopt. 

 

#3: hang beveiligingscamera’s op aan de gevel 

Een derde manier om je inbraakbeveiliging in huis te verbeteren is het gebruik van beveiligingscamera’s. Hierbij heb je de keuze uit dummycamera’s en beveiligingscamera’s die beelden opnemen. De dummycamera’s zijn de goedkoopste oplossing, maar slaan geen beelden op. Dit doen de beveiligingscamera’s binnen een professioneel camerasysteem wel. Handig, wanneer je terug wilt kijken of iemand een inbraakpoging gedaan heeft. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *