Tips om je zorgkosten te verlagen

Tegenwoordig lijkt het alsof de zorgkosten alleen maar hoger worden. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn meerdere manieren waarop jij kunt besparen op je zorgkosten. Wij geven je graag tips om je zorgkosten te verlagen.

Maak een vergelijking
Vergelijk zorgverzekeringen voor 2018 om een geschikte zorgverzekering te vinden. Als je op zoek gaat naar een zorgverzekering voor jezelf, dan kom je er achter dat je de keuze hebt uit heel erg veel zorgverzekeringen. Om een geschikte keuze te kunnen maken, is het aan te raden om deze zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar. Vergelijk de premies bijvoorbeeld om te bekijken bij welke zorgverzekeraar je het goedkoopst uit bent. Door een vergelijking te maken kun je direct zien of je momenteel te veel betaald voor je zorgverzekering. Daarnaast is het ook mogelijk om een vergelijking te maken om te zien welke dekkingen voor jou voordelig zijn. Als brildrager wil je namelijk graag een zorgverzekeraar die een hoge vergoeding heeft voor deze kosten.

Verhoog je eigen risico
Een goede zorgverzekering betekent voor iedereen wat anders. Als je redelijk gezond bent, zijn er diverse manieren om je zorgkosten te verlagen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om vrijwillig je eigen risico te verhogen. Het verplichte eigen risico in 2018 is € 385,-. Het is mogelijk om dit bedrag op te hogen naar maximaal € 885,-. Hierdoor zal je maandelijkse premie ook voordeliger zijn. Dit is echter wel alleen te adviseren aan gezonde mensen. Als je veel zorgkosten hebt, is dit geen goede keuze voor jou.

Stap over
Als je na een vergelijking ziet dat je bij een andere zorgverzekeraar goedkoper uitbent, dan is het aan te raden om over te stappen. Dit kun je gemakkelijk regelen. Door de overstap te maken is het mogelijk om je zorgkosten te verlagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *