Vaste lasten verminderen wanneer je op jezelf woont

Voor jongeren en studenten kan het behoorlijk spannend zijn om voor het eerst op zichzelf te gaan wonen. Plotseling hebben ze veel meer taken uit te voeren in het huishouden, moeten ze de boodschappen zelf doen, enzovoorts. Daarbij kan op jezelf gaan wonen behoorlijk duur zijn! Met welke kosten dien je rekening te houden als jongere? Is het mogelijk om een financiële compensatie te krijgen wanneer je inkomen nog laag is? Enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal van deze zaken voor je op een rijtje. Zo kun je hier vooraf over nadenken, wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen.

 

Besparen op verzekeringen en energiekosten

De makkelijkste manier om te besparen op je vaste lasten, is het vergelijken van verzekeraars en energieleveranciers. Er zijn op internet handige tools te vinden, waarmee je de verzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Datzelfde geldt voor het vergelijken van de tarieven van energieleveranciers. Let hierbij ook op losse aanbiedingen, die niet altijd in deze tools worden meegenomen. De losse aanbiedingen vind je op de website van de verschillende aanbieders. De verzekeringen en het energiecontract kun je vaak rechtstreeks vanuit zo’n tool afsluiten. Zo ben je verzekerd van je het laagste tarief!

 

Huurtoeslag aanvragen voor je huurwoning

Wanneer je inkomen nog beperkt is, bijvoorbeeld doordat je slechts een bijbaan hebt naast je studie, kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag. De huurtoeslag is een financiële compensatie vanuit de overheid, waarmee het makkelijker wordt om rond te komen aan het eind van de maand. Vergelijk het met je zorgtoeslag! De zorgtoeslag helpt je de premie voor je basiszorgverzekering te bekostigen. Bereken hier of je recht hebt op huurtoeslag en hoe hoog de huurtoeslag voor je is. Deze informatie kun je meenemen bij het opstellen van een maandbudget voor jezelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *