Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken: waar begin ik?
Om de weg op te mogen met je auto zal je een autoverzekering moeten afsluiten. In Nederland is het voor autobezitters verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten voordat zij de openbare weg betreden. Met een autoverzekering word je beschermd tegen de hoge kosten die schade aan andermans voertuig met zich mee kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk die als gevolg van je eigen fout ontstaan is. Wanneer andermans auto of motor niet meer gebruikt kan worden, zal je zelf moeten zorgen voor een nieuwe auto zonder verzekering. Dit heeft logischerwijs grote financiële gevolgen! Reden genoeg om voor een goede autoverzekering te kiezen. Een autoverzekering vergelijken helpt je bij het vinden van een goede autoverzekering.

Let op: niet alleen dekt een autoverzekering je voor de kosten voor het herstel van de schade die aan andermans voertuig is ontstaan, ook medische kosten als gevolg van lichamelijk letsel worden vergoed.

Geld besparen door autoverzekeringen te vergelijken
Naast het feit dat een autoverzekering vergelijken je helpt bij het vinden van een geschikte autoverzekering, kan dit ook helpen bij het verlagen van je maandlasten. Het blijkt zeer regelmatig voor te komen dat consumenten al jaren niet gecontroleerd hebben of zij de voordeligste autoverzekering hebben afgesloten. Dit betekent dat zij mogelijk ieder jaar tientallen euro’s te veel betalen. Het maakt een autoverzekering vergelijken meer dan de moeite waard.

Een autoverzekering vergelijken kan via de vergelijkingstool op onze website. Zo zie je in een oogopslag welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering aanbiedt. Let bij het vergelijken van autoverzekeringen niet alleen op de premie van de autoverzekering, maar ook de dekking hiervan. Een goede dekking voorkomt dat je bij een ongeluk alsnog zelf opdraait voor de kosten van het herstel van de ontstane schade. In de polisvoorwaarden van een autoverzekering lees je voor welke schade je gedekt wordt door de verzekeraar.

Verschillende soorten autoverzekeringen vergelijken
Autoverzekeringen worden normaliter in drie verschillende soorten aangeboden, namelijk: een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering met volledig casco (ook wel: allriskverzekering). Zoals eerder beschreven werd is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten als je de Nederlandse wegen betreedt. Dit is een verzekering die je beschermt tegen de kosten voor het herstel van de schade die je aan andermans voertuig aanricht. De schade aan je eigen auto wordt echter niet vergoed door je verzekeraar.

Dit gebeurt vaak wel wanneer je voor een WA-verzekering met beperkt casco kiest. Houd er rekening mee dat ook in dit geval niet alle kosten vergoed zullen worden. Bij een allriskverzekering ben je in principe voor alle vormen van schade verzekerd. Een autoverzekering vergelijken begint zodoende bij het vinden van de meest geschikte dekking.