Zorgverzekering vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken om geld te besparen
In Nederland is het voor iedere burger verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Met een zorgverzekering ben je verzekerd tegen de hoge kosten die medische behandelingen en het gebruik van medicijnen met zich mee kunnen brengen. Voor mensen die een minder hoog inkomen hebben biedt de Nederlandse overheid een zorgtoeslag, waarmee de kosten voor een zorgverzekering (grotendeels) gedekt kunnen worden. Je zorgverzekering vergelijken is echter geen slecht idee! Met de vergelijkingstool op onze website wordt je zorgverzekering vergelijken met de verzekeringen van andere verzekeraars heel eenvoudig. Zo zie je in een oogopslag of het verstandig kan zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Zorgverzekering vergelijken en overstappen
Door je zorgverzekering te vergelijken zie je snel of je geld kunt besparen op je huidige verzekering. Houd er rekening mee dat je zorgverzekering vergelijken meer is dan het vergelijken van de premies van verschillende verzekeringen. Hoewel een lage premie mogelijk heel aantrekkelijk lijkt, hoeft dat lang niet altijd het geval te zijn. Een lage premie gaat vaak namelijk gepaard met een zeer beperkte dekking, waardoor je alsnog een groot deel van je zorgkosten zelf zal moeten betalen.

Let bij een zorgverzekering vergelijken dus niet alleen op de premie die je maandelijks voor je verzekering betaalt, maar kijk ook naar de dekking van de verzekering. De dekking die een verzekeraar je biedt is vastgelegd in de polisvoorwaarden van de verzekering. Kijk hierbij goed of bepaalde kosten mogelijk al door andere, aanvullende verzekeringen worden gedekt. Het is zonde om je dubbel te laten dekken voor bepaalde kosten! Heeft je zorgverzekering vergelijken een goedkoper alternatief opgeleverd voor je huidige zorgverzekering? In dat geval kun je van half november tot 1 januari overstappen.

Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken
Naast de mogelijkheid om je basiszorgverzekering te vergelijken via onze vergelijkingstools, is het ook verstandig om naar je aanvullende verzekeringen te kijken. Sommige mensen sluiten bijvoorbeeld een aanvullende tandartsverzekering af, waarmee zij gedekt zijn voor de hoge kosten die tandartsbehandelingen met zich mee kunnen brengen. Het vullen van een gaatje hoeft niet heel duur te zijn, maar een wortelkanaalbehandeling of een soortgelijke behandeling is dat wel. Ook voor mensen met een kunstgebit kan een aanvullende tandartsverzekering vergelijken de moeite waard zijn. Een aanvullende zorgverzekering dekt een groter deel van of andere medische kosten dan een basisverzekering.

Tip: let ook bij het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering goed op een eventuele dubbele dekking!