Voordelen prepaid simkaart vergeleken met een abonnement met toestel

Loopt je abonnement voor je telefoon af of wil je een nieuw abonnement kiezen? Dan is het goed om de voordelen van een prepaid simkaart te vergelijken met een abonnement met toestel. Het verschil is dat bij een prepaid simkaart de kosten vooraf betaald moeten worden. Bij een abonnement met een toestel zit een abonnement. Hier betaal je maandelijks een vast bedrag voor een beltegoed en daarnaast ook een bedrag voor het toestel. Het voordeel van een prepaid simkaart is dat er geen kosten voor het toestel zijn en het heel duidelijk is wat er betaald wordt. Ook zijn er geen lange verplichtingen voor een of twee jaar. 

Wat kost een belminuut

Wanneer we de kosten van een belminuut voor een abonnement met een prepaid simkaart vergelijken zien we dat een sms, megabyte of belminuut hoger is bij een prepaid simkaart. Wanneer er weinig gebeld wordt is een prepaid simkaart alsnog goedkoper. Wanneer er veel gebelt wordt door de gebruiker is het goed om een abonnement te kiezen. Vaak zijn er extra opties om goedkoper te bellen. 

Hoe lang is het tegoed houdbaar? 

Bij een abonnement krijgt de beller iedere maand een vast tegoed. Bij sommige providers is het tegoed twee maanden geldig. Bij de meeste verloopt het tegoed echter en vervalt het dus na een maand. Bij een prepaid simkaart is het tegoed langer houdbaar. Vaak is het tegoed een half jaar geldig. Het is belangrijk om de prepaid simkaart minimaal één keer per zes maanden op te laden. Het is dus verstandig om een laag tegoed te nemen en het regelmatiger op te laden. Anders bestaat de kans dat de simkaart ongeldig wordt. Hierna moeten er nieuwe aansluitkosten betaald worden. Ook is het mogelijk dat het hele nummer vervalt. Niet zo handig natuurlijk. Wanneer er van provider gewisseld wordt vervalt het tegoed trouwens ook. 

Internet en prepaid kaarten 

Net als bij het bellen en sms’en gaat er bij het internetverbruik tegoed van de kaart af. Per megabyte betaal je een bedrag. Het is mogelijk om een voordeelbundel te kiezen voor het internet bij veel providers. De herlaadkaart van Prepaidsimkaarten.be laat de mogelijkheden zien voor de Belgische prepaid simkaarten.   

Een abonnement met toestel 

Wanneer voor een abonnement met toestel gekozen wordt krijgt de beller een abonnement. Het abonnement moet maandelijks betaald worden. Het bestaat uit een bundel voor bellen, sms’en en internetten. Een abonnement duurt in de regel één of twee jaar. Nadat de contracttermijn erop zit is het mogelijk om het abonnement op te zeggen. 

Vergelijk prepaid simkaart en een abonnement

Wanneer we de twee opties vergelijken zien we dat het goed is om op een aantal zaken te letten. In eerste instantie is het belangrijk om te kijken hoeveel er gebelt wordt of het internet wordt gebruikt vanuit de bundel. Als het veel is, is een abonnement beter. Is er al een toestel? Dan is het goed om een prepaid simkaart te nemen. Het scheelt vaak meer dan de helft aan kosten. Bij een nieuw toestel is een abonnement een optie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *