Waar moet je op letten bij het kiezen van een domeinnaam?

Voor het opzetten van een nieuwe website heb je twee dingen nodig: een webhostingpakket en een domeinnaam. Op het webhostingpakket kun je de bestanden van de website plaatsen, zodat deze na het intikken van de domeinnaam bereikt kunnen worden door bezoekers. Bij het uitzoeken van een geschikte domeinnaam zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de lengte van de domeinnaam, het gebruik van een streepje in de domeinnaam, enzovoorts. In dit artikel geven we je handige tips, die het vergelijken van domeinnamen makkelijker maken.

Domeinextensie en lengte van een domeinnaam

Bepaal allereerst welke domeinextensie je wilt gebruiken. Het is gebruikelijk en verstandig om voor een .nl-domeinnaam te kiezen, als je een Nederlandstalige website opzet. Een .be-domeinnaam lijkt wellicht ook interessant. Dat is het echter niet, want deze domeinnamen zullen beter in een Belgische zoekmachine scoren, dan in een Nederlandse. Iets wat je wilt voorkomen!

Naast de extensie van de domeinnaam, is ook de lengte hiervan belangrijk. Probeer de domeinnaam zo kort mogelijk te houden en het gebruik van streepjes te vermijden. Op deze manier is het voor bezoekers makkelijker om de domeinnaam te onthouden en aan anderen te vertellen.

Kosten voor een domeinnaam

Tot slot is het raadzaam om naar de kosten voor domeinnamen te kijken. Je betaalt voor een domeinnaam jaarlijks een vast bedrag. Vaak krijg je in het eerste jaar een behoorlijke korting op de kosten voor een domeinnaam. Let goed op de kosten van een domeinnaam na een jaar, om ongewenste financiƫle verrassingen te voorkomen. Wil je direct een domeinnaam voor je nieuwe website afsluiten tegen een eerlijke prijs? Via deze link kom je op de website van een aanbieder van domeinnamen en webhostingpakketten. Zo kun je direct aan de slag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *