Waarom een elektricien een goeie uitgave kan zijn

Het kan behoorlijk ingewikkeld zijn om nieuwe verlichting aan te sluiten. Dit geldt in het bijzonder voor een situatie waarbij ook de elektriciteitskabels nog moeten worden aangelegd, of wanneer de verlichting buiten de deur moet worden aangesloten. Veel consumenten kiezen voor het inschakelen van de hulp van een elektricien als zij de buitenverlichting aansluiten, om de kans op complicaties zo klein mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting die kan ontstaan tijdens het aansluiten van de verlichting, een schok die je zelf kunt krijgen, enzovoorts. Een elektricien beschikt doorgaans over dermate veel ervaring, dat dergelijke situaties voorkomen kunnen worden.

Zelf verlichting aansluiten buitenshuis

Om de verlichting op de juiste wijze aan te kunnen sluiten en de kans op een kortsluiting zo klein mogelijk te kunnen maken, is het raadzaam om vooraf altijd instructievideo’s of stappenplannen op internet te bekijken. Hierin wordt heel duidelijk beschreven welk gereedschap je nodig hebt, hoe de elektriciteitskabels moet leggen in een tuin, enzovoorts. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de elektriciteitskabels bij het aanleggen niet beschadigd raken door scherpe voorwerpen onder de grond. Denk aan scherven, kleine steentjes of spijkers.

Hoe ontstaat een kortsluiting bij buitenverlichting?

Een kortsluiting bij de buitenverlichting ontstaat vaak op het moment dat de binnenzijde van een elektriciteitskabel in contact komt met de binnenzijde van een andere elektriciteitskabel. Niet voor niets zit er een rubberen omhulsel om de binnenzijde! Dit omhulsel kan beschadigd raken op het moment dat de elektriciteitskabels tegen scherpe voorwerpen worden aangelegd. Dergelijke fouten worden veel gemaakt door consumenten die zelf weinig ervaring hebben met het leggen van elektriciteitskabels en het aansluiten van de buitenverlichting.

Mochten de elektriciteitskabels al gelegd zijn, dan is het aansluiten van de buitenverlichting makkelijker. Vaak zit er aan het uiteinde van de elektriciteitskabels een handig plaatje om de buitenverlichting op aan te sluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *