Wat kost het laten repareren van een cv-ketel?

Een cv-ketelstoring vormt voor veel mensen een van de grootste ergernissen. Dit geldt in het bijzonder wanneer de cv-ketelstoring zich voordoet in de herfst- of wintermaanden. U moet er immers niet aan denken, dat u een lange winteravond zonder werkende verwarming of warm water komt te zitten. Om de cv-ketelstoring te verhelpen kunt u een loodgietersbedrijf inschakelen. Houd er echter rekening mee dat er behoorlijk hoge kosten aan het repareren van een cv-ketel verbonden kunnen zitten. Dit geldt in het bijzonder wanneer u de cv-ketel op de late avond wilt laten herstellen. De precieze kosten voor het laten repareren van een cv-ketel zijn logischerwijs afhankelijk van de aard van de cv-ketelstoring.

Zelf een cv-ketelstoring oplossen in huis

Naast de mogelijkheid om direct een loodgieter in te schakelen, kunt u de cv-ketelstoring eerst zelf proberen op te lossen. Dit doet u door de cv-ketel te resetten. In de handleiding van uw apparaat vindt u hoe het resetten van de cv-ketel in z’n werk gaat. Mocht u deze handleiding per ongeluk verloren zijn, dan kunt u online naar een digitale versie van de handleiding zoeken. Er zijn verschillende producenten van cv-ketels die digitale edities aanbieden op hun website. Vaak wordt stapsgewijs beschreven hoe u de cv-ketel zelf kunt resetten om cv-ketelstoringen te verhelpen.

Loodgieter met spoed inschakelen

Mocht het resetten van de cv-ketel geen effect gehad hebben, dan is de kans groot dat bepaalde onderdelen van de cv-ketel versleten of ernstig beschadigd zijn. Uw cv-ketel laten repareren kunt u in dit geval overlaten aan een loodgieter of installateur. Voor het vervangen van deze onderdelen heeft u de hulp van een loodgieter nodig. Hierbij kunt u kiezen voor de spoedservice van een loodgietersbedrijf, of voor de reguliere loodgieter. Een spoedloodgieter brengt logischerwijs hogere kosten in rekening dan een reguliere loodgieter. Het kan zodoende verstandig zijn om het herstel van de cv-ketelstoring uit te stellen tot een eerstvolgende werkdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *