Wat zijn de wijzigingen van de zorgpremie in 2019?

De miljoenennota is weer bekend gemaakt op Prinsjesdag door minister Hoekstra van financiën. Hierin kan je de belangrijkste veranderingen vinden m.b.t. de zorg en zorgverzekering  2019. Maar welke veranderingen zijn er voor de zorgverzekering in 2019 bekend gemaakt?

Premie

Allereerst gaat de premie van de basisverzekering waarschijnlijk stijgen met ongeveer tien euro per maand. Dit is een verwachting waar het kabinet van uit gaar maar dit moet nog bekend worden gemaakt door de zorgverzekeraars zelf. De stijging is onder andere veroorzaakt door de lonen die zijn gestegen in de zorg en door de uitbreiding van het basispakket.

Wijzigingen

Bij het basispakket zijn er een hoop nieuwe wijzigingen toegepast. Waaronder dat er hulp wordt vergoed bij overgewicht. Hierbij geld nog wel een eigen risico maar bij mensen die ernstig overgewicht hebben wordt er een GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventieprogramma) vergoed uit de basisverzekering. Wat er wegvalt is dat de zware paracetamol en voedingssupplementen niet meer vergoed worden. Hiermee kan het kabinet 40 miljoen besparen maar hebben vooral reumapatiënten meer zorgkosten.

Eigen risico

Wat al een lange tijd bekend was is dat tijdens deze regeerperiode ( tot en met 2021) het eigenrisico niet gaat stijgen en dat deze dus net zo hoog blijft als in 2018, namelijk 385,-. In het verleden steeg het eigen risico ieder jaar waardoor er meer kritiek op kwam. Daardoor heeft de regering besloten om dit bedrag te laten ‘bevriezen’.

Zorgverzekering vergelijken

Om er zeker van te weten dat je in 2019 ook niet teveel gaat betalen kan je gebruik maken van een zorgverzekering vergelijker. Als je deze zorgverzekering vergelijker gebruikt kan je erachter komen welke zorgverzekering bij je past en welke bij jou het voordeligst is in 2019.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *