Weinig overzicht in de bedrijfsadministratie? Enkele adviezen

Een van de meest complexe onderdelen van de administratie is de salarisadministratie. Als die met de hand wordt gedaan kost het enorm veel tijd om deze uit te voeren. Desondanks is de kans dat er foutjes ontstaan erg groot. Als die worden ontdekt is het helemaal tijdrovend om de fouten te herstellen. De kans is heel groot dat er opnieuw vergissingen worden gemaakt. Voordat je er erg in hebt is de salarisadministratie dan een onontwarbare kluwen met gegevens geworden. Dat is te voorkomen door de salarisadministratie te automatiseren.

Veel tijd besparen door automatisering

Zelfs kleine bedrijven kunnen veel tijd besparen door de salarisadministratie te automatiseren. Door de salarisadministratie software wordt het aantal handelingen dat moet worden uitgevoerd aanzienlijk verlaagd. Er kan dus sneller worden gewerkt. Ook helpt de software om te voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Dat gebeurt aan de hand van ruim 100 ingebouwde audits. Een voordeel van het automatiseren van de salarisadministratie is ook, dat verantwoordelijkheden op de juiste niveaus worden neergelegd. Dat betekent dat alleen degenen die daartoe geautoriseerd zijn de beslissingen kunnen nemen. Daardoor houd je meer grip op de organisatie.

Handige apps

Een van de redenen waarom de salarisadministratie zo tijdrovend is, is dat er rekening moet worden gehouden met allerlei aspecten uit het HR om het juiste salaris per werknemer te bepalen. Daarbij kun je denken aan het verwerken van declaraties, de urenregistratie, verloven en meldingen dat personeel ziek is of juist weer aan het werk gaat. Door de salarisadministratie uit te breiden met een app kan het personeel de meeste van die meldingen zelf doen. De app kan op de smartphone worden gebruikt en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Iedereen kan er zonder problemen gebruik van maken. De app is ook geschikt om er een loonstrook mee op te vragen.

Integratie met HR

Omdat de salarisadministratie zo nauw verweven is met HR kan er nog veel meer tijdwinst worden geboekt door alle HR gerelateerde zaken ook te automatiseren. Alle HR zaken worden dan dus ook in de software bijgehouden. Aangezien de salarisadministratie een gevolg is van de HR administratie kan het uitbetalen van de salarissen in dat geval vrijwel volledig geautomatiseerd plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *