Welke vaste lasten komen ouderen vaak tegen?

 

Wanneer je met pensioen bent of gaat betekent het niet dat je meteen van al je vaste lasten af bent. Ook ouderen hebben vaak problemen om de vaste lasten te betalen of om er op te besparen. Hiervoor zijn verschillende redenen, omdat ze het niet kunnen betalen of omdat ze niet weten hoe ze kunnen besparen op de vaste lasten.

Telefoon

Wanneer je nog niet de nieuwste telefoon tot je beschikking hebt en je meer van de oudere modellen bent betaal je vaak teveel voor je telefoon. Telefoonaanbieders concurreren constant met elkaar waardoor de prijzen steeds lager worden. Je kan ook aan een sim only abonnement gaan denken. Dan betaal je de telefoon zelf los en de simkaart ook los. Zo kan je zelf kiezen welk abonnement je neemt bij welke telefoon je zelf wilt. Bij een sim only abonnement zijn de prijzen vaak het laagst en deze kan je ook heel makkelijk vergelijken.

Verzekering

Vaak weten ouderen niet dat ze veel geld kunnen besparen op verzekeringen. Je moet voorkomen dat je voor iets gaat betalen wat je eigenlijk niet of zelden gebruikt. Het is aan te raden om te kijken welke zorg je nu gebruikt en waarschijnlijk nodig gaat hebben. Zo kan je de verzekeringen vergelijken die jouw zorg aan bieden zodat je niet teveel betaald. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je verzekering medische kosten verzekerd in het buitenland, maar dat gebeurd al in je basisverzekering tot het Nederlandse tarief.

In Nederland is een basisverzekering verplicht en daarom is er een mogelijkheid om zorgtoeslag te ontvangen, zo kan je wanneer je niet veel te besteden hebt toch ervoor zorgen dat je verzekerd bent.

Wanneer je nog goed ter been bent en eigenlijk niet zo vaak naar het ziekenhuis hoeft, kan je er voor kiezen om je eigen risico te verhogen.  Je betaald al verplicht 385 euro aan eigen risico maar dat kan je zelf laten oplopen tot maximaal 885 euro. Wanneer je dit doet wordt de premie van je zorgverzekering lager waardoor je minder kwijt bent per maand. Het is wel een risico om te doen, als je opeens in het ziekenhuis belandt moet je wel genoeg geld hebben om je eigen risico te kunnen betalen.

Medicijnen zoals erectiepillen worden niet altijd verzekerd door de verzekering. Sommige medicijnen worden wel vergoed maar medicijnen met de zelfde werking maar een andere leverancier niet. Kijk daarom goed bij je verzekering welke medicijnen wel zijn verzekerd en welke niet, het beste is om dit na te vragen bij je verzekeraar om dure kosten van medicijnen te voorkomen.

Bespaar op energiekosten

Het kan nuttig zijn om je meterstanden te noteren, zo kan je zien wat je verbruikt en dit en ga je meer letten op minder verbruik. Zet n´s nachts je verwarming laag of helemaal uit om kosten te besparen. Ook kan je kosten besparen op licht, zet ´s avonds niet het licht aan maar doe is een keer kaarsjes aan. Dit zorgt ook nog is voor een leuke sfeer in je huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *