Autolening afsluiten? Houdt rekening met de extra kosten

Sinds een aantal jaar is het steeds gebruikelijker om geld te lenen. In veel gevallen kiezen mensen ervoor om een hypotheek af te sluiten. Dat komt doordat er maar weinig mensen zijn die genoeg geld hebben om in één keer een nieuwe woning te kopen. De meeste mensen moeten daarvoor geld lenen van de bank. Daarnaast lenen de mensen ook geld om een auto te kunnen kopen. Ze hebben vaak niet genoeg geld om een nieuwe auto te kopen, maar hebben toch echt een nieuwe auto nodig, bijvoorbeeld om op het werk te kunnen komen. 

Duurder dan zelf kopen

Het is in principe altijd duurder om iets te kopen met geleend geld dan met je eigen geld. Dat is logisch aangezien de bank waarvan je het geld leent ook voordeel wilt hebben bij de lening. Veel mensen denken er van tevoren niet over na dat het geld kost om geld te lenen. Zij zien alleen maar de mogelijkheid om een mooie nieuwe auto te kunnen kopen. Nadat je de lening hebt afgesloten, moet je meestal maandelijks je autolening betalen. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken of je dit maandelijkse bedrag wel kunt missen. Als dat niet het geval is zul je er voor moeten kiezen om toch geen geld te lenen. Je kunt er ook voor kiezen om dan minder geld te lenen. 

Is het nodig?

Vraag jezelf af of je de lening echt nodig hebt. Als je bijvoorbeeld geld gaat lenen omdat je een mooiere auto wilt kopen, is dat in de meeste gevallen niet echt nodig. Wanneer je oude auto net stuk is gegaan en je hebt niet genoeg geld om een nieuwe te kopen, kan het echt nodig zijn om geld te lenen. Je doet er dan verstandig aan om wel een goedkope auto te kopen. Hierdoor voorkom je dat je maandelijks een hoog bedrag moet terugbetalen.