Alles over de verzekeringen en vergoedingen van een traplift

Verzekeringen behoren binnen ieder huishouden tot de maandelijkse vaste lasten. In Nederland is het onder meer verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook het afsluiten van een woon- en inboedelverzekering wordt sterk aangeraden. Zonder zorgverzekering zou je met bijzonder hoge kosten te maken krijgen, als je voor een medische behandeling naar het ziekenhuis moet. Ook medicijnen zijn behoorlijk duur! Dekt een zorgverzekering ook de kosten voor het laten plaatsen van een traplift? Een traplift kan noodzakelijk zijn als je minder goed ter been bent of bijvoorbeeld in een rolstoel zit. In dit artikel lees je hier meer over!

Een traplift valt niet onder een zorgverzekering

Het laten plaatsen van een traplift valt niet onder de zorgverzekering. Dit betekent echter niet dat er geen vergoeding geboden wordt om de traplift in huis te laten plaatsen. Mogelijk kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit de WMO, wat staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het kan per gemeente verschillen welk deel van de kosten voor het laten plaatsen van een traplift vergoed wordt. Ook het gebruik van een rolstoel wordt vaak vanuit deze wet gefinancierd door gemeentes. Informeer eens bij het WMO-loket in je eigen omgeving, of en in welke vorm je een vergoeding kunt krijgen.

Tweedehands traplift als alternatief

Wanneer je niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de WMO, kun je ook een tweedehands traplift overwegen. Trapliften zijn van een dermate hoge kwaliteit, dat deze vele jaren mee zullen gaan. Door voor een tweedehands traplift te vergelijken met een nieuw model zonder vergoeding, zal je al snel opmerken dat dit veel voordeliger is. Ook een tweedehands model kan vaak worden aangepast op de vorm van de trap in je woning. Bekijk hier meer informatie over de prijs van een traplift. Laat de traplift door een gespecialiseerde organisatie plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *