Daken in de winter laten vervangen is duurder

Mocht u onverhoopt te maken krijgen met problemen rond uw dakbedekking, zoals een nare lekkage door een hevige herfststorm, dan kunt u deze laten herstellen door een loodgieter of dakdekker. Houd er echter rekening mee dat het herstellen van daken in de herfst en winter doorgaans duurder zal zijn dan het herstel hiervan in de zomermaanden. Dit komt onder meer door het feit dat de vraag naar de hulp van loodgieters en dakdekker in de wintermaanden veel groter is. Dit maakt dat loodgieters en dakdekkers hun tarieven opschroeven, om op die manier een omzetverhoging te kunnen behalen. Als consument bent u hier de dupe van! Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze hogere kosten te vermijden.

Voer regelmatig onderhoud aan uw dak uit

Daken vervangen in Den Bosch, Tilburg, Eindhoven of een andere grote Nederlandse stad hoeft natuurlijk niet per definitie na een storm in de herfst. Verstandiger is het om uw dak voor de herfstmaanden te laten vervangen als deze ernstig versleten is. Dakdekkers raden consumenten doorgaans aan om hun dakbedekking in ieder geval eens per twee of drie jaar te laten onderhouden. Zo kunnen lichte slijtageplekken en beschadigingen tijdig herkend en opgelost worden. Niet alleen voorkomt u op deze manier dat u in de wintermaanden hogere kosten betaalt voor het herstel van uw dak, ook gaat u zo lekkages tegen.

Gevolgen van beschadigingen aan uw dak

Het kan interessant lijken om de beschadigingen aan uw dak tijdelijk te negeren en deze in de lente of zomer te laten herstellen. Zo kunt u de hogere kosten in deze periode immers ontlopen! Helaas ligt dit iets gecompliceerder. Als gevolg van de beschadigingen aan uw dak en dakbedekking kan er namelijk een nare lekkage ontstaan. Via de beschadigingen aan uw dakbedekking sijpelt er water bij uw woning naar binnen, waar het vervolgens in het houtwerk van uw dak, uw vloeren of uw muren trekt. Een ernstige waterschade is hier vervolgens het gevolg van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *