Isolatietips om je energierekening te verlagen

Het verlagen van je vaste lasten is op verschillende manieren mogelijk. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen, om verzekeringen met elkaar te vergelijken voorafgaand aan de start van 2019. Het komt regelmatig voor dat mensen al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar zijn aangesloten. Niet alleen kan je medische situatie inmiddels veranderd zijn, ook bestaat de kans dat sommige verzekeraars een goedkopere verzekering aanbieden. Door over te stappen, bespaar je op de vaste lasten! Naast het vergelijken van verzekeringen, kun je voor een verbetering van de isolatie in huis zorgen. In dit artikel geven we je enkele isolatietips om je energierekening te verlagen.

Verbetering van de isolatie met dubbelglas

Een van de mogelijkheden om voor een verbeterde isolatiewaarde van je woning te zorgen, is het gebruik van dubbelglas. Nog beter dan dubbelglas is zogenaamde HR+-glas. Dit glas zorgt er niet alleen voor dat er meer warmte binnen je woning blijft, ook weert het geluid van buiten. Zo profiteer je in huis van meer rust! Laat het glas altijd door een glaszetter plaatsen, om er zeker van te zijn dat een ruit naadloos aansluit op het kozijn. Bij speling tussen de ruit en het kozijn kan het tochten, waardoor de warme lucht je woning alsnog verlaat.

Nieuwe cv-ketel laten plaatsen in huis

Naast het gebruik van dubbelglas of bijvoorbeeld het verdikken van de isolatielaag in huis, kun je ook voor een nieuwe cv-ketel kiezen. Denk bijvoorbeeld na over het laten installeren van een elektrische warmtepomp. Stroom zal ten opzichte van gas relatief goedkoper worden, door de stijging in de belasting voor het gebruik van gas. Daarbij zal een nieuwe cv-ketel een gunstiger energielabel hebben, dan een ketel die al jaren in je huis staat. Bekijk de mogelijkheden voor het vervangen van je cv-ketel op de website van een loodgieter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *